Na výstave ABC stavebníctva-Záhrada sa predstaví 150 firiem

10.03.2012 Prešov

Prešov 9. marca (TASR) - Približne 150 firiem zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Rakúska a Českej republiky bude prezentovať svoju produkciu na jubilejnom 20. ročníku výstavy ABC stavebníctva-Záhrada, ktorá sa bude konať v priestoroch Mestskej haly na ulici Jána Pavla II. v Prešove 22. - 24. marca.
Organizátor podujatia Róbert Šalata informoval TASR, že nosným motívom v stavebnej časti je úspora a racionalizácia spotreby energií, využívanie alternatívnych zdrojov energií, čomu zodpovedá aj široká ponuka zatepľovacích materiálov.
"Novinky sa objavia aj v oblasti slnečných kolektorov, vodoinštalačného a kúrenárskeho materiálu. Nebudú chýbať ani čistiarne odpadových vôd, zámočnícke a kováčske výrobky a bytové doplnky," spresnil.
V rámci výstavy v časti Záhrada oproti minulému roku organizátori pripravili priestor pre rozšírenie ponuky kvetov, ovocných a okrasných drevín, sadeníc či hnojív. Pre záhradkárov je určená aj ponuka záhradnej techniky, náradia a novinkou bude ponuka umelých trávnikov.
Už tradične budú záujemcom poskytovať rady odborníci zo Slovenského zväzu záhradkárov vrátane ukážok rezov a vrúbľovania ovocných stromov či pestovania menej známej zeleniny. Na výstave sa predstavia aj včelári s ponukou výrobkov z medu, ale aj so zaujímavosťami z chovu včiel. V úvodný deň budú môcť návštevníci sledovať aranžérov pri viazaní kytíc a zdobení kvetinových košov.
Súčasťou výstavy je aj niekoľko sprievodných podujatí ako napríklad predaj perníkov a sladkostí s možnosťou výhry. Pred halou budú majstri kuchári so svojimi študentmi pripravovať šarišské zabíjačkové špeciality spojené s ochutnávkou. Spestrením výstavy bude aj železnica s množstvom vláčikov.
 

Vyberte región